Over Buijssen Training en Educatie

Buijssen Training en Educatie is een trainingsbureau dat zich lange tijd voornamelijk richtte op werkers uit de zorg, maar de laatste jaren ook steeds meer trainingen verzorgt voor de overheid en het bedrijfsleven. Van 1998 tot 2005 lag het accent op trainingen collegiale traumaopvang (voor bedrijfsopvangers en leidinggevenden) en was het in de zorg hierin marktleider. Sinds zes jaar heeft  Buijssen Training en Educatie haar trainingsprogramma uitgebreid met trainingen omgaan met agressie en in het bijzonder met e-learning voor medewerkers in de zorg. De e-learning training omgaan met agressie is gebaseerd op het veel geprezen boek ‘Moeder lag om elf uur nog in bed> negen effectieve strategieën voor de omgang met kritiek van de familie.’ (2009), van  Huub Buijssen, oprichter en directeur van Buijssen Training en Educatie.

Buijssen is auteur van nog veertig andere boeken. De bekendste zijn: Traumatische ervaringen van verpleegkundigen. Als je beroep een nachtmerrie wordt (2003, derde herziene editie, 8e druk) en De heldere eenvoud van dementie. Een gids voor familieleden (2011, derde editie, 13e druk.)  Zijn boek De beleving van dementie. Een eenvoudige gids voor de familie (2007) is in Duitsland al 5 jaar het meest verkochte dementieboek en werd in 2102 genomineerd voor het beste gezondheidsboek. Naast dit boek werden nog negen andere boeken van hem in het Duits vertaald en drie  in het Engels. Daarnaast verschenen vertalingen in het Deens, Zweeds, Pools en Tsjechisch.

Buijssen is ook auteur van de brochure De klap te boven. Zelfhulp en opvang bij traumatische ervaringen waarvan inmiddels ruim 150.000 exemplaren werden verkocht.

Wat zeggen anderen over onze e-learning?

Ik heb nu de E-learning doorgelopen, ik vind hem ERG GOED !
Goede opbouw. Leuke herkenbare voorbeelden (goed gespeeld ook) goede vraag stelling, kleurrijk. Je voelt je de hele tijd betrokken bij de “les” door de goede toegankelijke uitleg in verstaanbare taal MOOI ! Ook zo leuk dat bij het maken van een fout, het bericht tevoorschijn komt: “probeer nog een keer” en vervolgens weer uitleg.

Ik heb met name inhoudelijk gekeken maar ik vond hem ook goed qua techniek, makkelijk toegankelijk. Was erg leuk op te doorlopen en een absoluut goede aanvulling op je boek ‘Moeder lag om elf uur in bed. Negen effectieve strategieën voor de omgang met kritiek van familie.´´ Ik denk dat mensen die niet graag een boek lezen heel veel aan deze E-learning zullen hebben!

‘’Ik vond de module erg boeiend en heb veel inzicht gekregen in omgang met  “agressie”. Voor mij was het nieuw en ik maak er nu van minuut tot minuut gebruik van,  ook in mijn privé leven.

Erg leerzaam, niet te theoretisch, kort, inhoudelijk duidelijk en boeiend!’’

‘Bijzonder sterk door een combinatie van filmmateriaal met levendige, herkenbare praktijksituaties met overzichtelijk gepresenteerde theorie. De e-learning is ziekenhuisoverstijgend en kan daarom ruim worden ingezet qua doelgroep en qua fase in het leertraject.

‘Buijssen verstaat de kunst om in kort bestek precies aan te geven hoe problemen kunnen ontstaan en welke verplichtingen een zichzelf respecterende zorginstelling heeft om mogelijkheden van preventie te realiseren’